Privacy tip: wis je Google activiteit

Wat?

Google houdt alles bij wat je doet op je smartphone, wat je opzoekt op internet, welke video's je kijkt op Youtube en waar je smartphone zich op elk moment van de dag bevindt. Google doet dit om ons beter van dienst te kunnen zijn: Je laten weten wanneer je best naar het werk vertrekt, je tips geven voor een goed restaurant in de buurt, je gerichte reclame en nieuws geven over onderwerpen die je interesseren... Maar, Google doet dit natuurlijk in de eerste plaats om zoveel mogelijk geld te kunnen verdienen aan onze privacy. Bedrijven bieden namelijk veel geld voor onze privacy, op die manier kunnen ze gerichte reclame sturen en ons koopgedrag beïnvloeden.

Hoe?

Als je je privacy wil beschermen, dan zal je zelf op zoek moeten gaan naar manieren om dit te doen. Een goede site is https://www.privacytools.io/index.html

Activiteit tracking uitschakelen

Aanvullend kan je je eigen activiteit eens onder de loep nemen en zaken wissen en uitschakelen die je niet met Google wil delen.

  1. Bezoek deze website https://myactivity.google.com/myactivity met je smartphone en/of pc waarop je bent ingelogd met je Google Account.

  2. Hier kan je je historiek wissen

  3. Onder 'Activiteitsopties' kan je je activiteiten gaan beheren. Schakel ze allemaal uit als je wil dat Google in de toekomst niets meer bijhoudt.

Activiteiten automatisch wissen na 3 of 18 maanden

    1. Open de Google-app en selecteer rechtsboven bij je profielfoto 'Je Google-account beheren'

    2. Selecteer 'Gegevens en personalisatie' en tik op 'Je activiteitsopties beheren'

    3. Bij 'Web- en app-activiteit' tik je op 'Activiteit beheren'

    4. Selecteer 'Kiezen voor automatische verwijdering'

    5. Bij 'Web- en app-activiteit' tik je op 'Activiteit beheren'

    6. In het volgende scherm maak je een keuze. Er zijn twee opties: de data na 3 maanden of na 18 maanden automatisch verwijderen.