VoLTE

Wat?

Wanneer je belt schakelt je smartphone terug naar 3G of 2G. Dat zorgt er onder meer voor dat het een tijdje duurt om een oproep tot stand te brengen. Bellen via 4G, oftewel LTE, is niet alleen sneller, maar zorgt ook voor een betere gesprekskwaliteit. Als kers op de taart kan je dankzij VoLTE ook sneller surfen terwijl je aan het bellen bent. Bellen met 4G verbruikt geen data, dit gaat nog steeds af van je belminuten.

VoLTE werd voor het eerst commercieel gebruikt in 2012.

De meeste smartphones ondersteunen LTE, maar de operatoren stellen dit (nog) niet beschikbaar voor alle toestellen. Kijk op de website van jouw operator of jouw toestel ondersteund wordt.

Hoe?

Als je niet de goede gewoonte hebt om je toestel regelmatig te herstarten, doe je dat best eerst.

Android:

  • De meest recente software. Ga naar Instellingen > Toestel-info > Updates handmatig dowloaden om de meeste recente software-versie te downloaden op uw toestel.

  • Om VoLTE in of uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken> en beweegt u de slider naast Bellen via 4G naar rechts om de optie in de schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

Apple:

  • Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel LTE in en vink de optie Gesprekken en data aan of uit.