Oproepen doorschakelen

Wat?

Wanneer je (bij telewerk, op verplaatsing of tijdens je verlof) bezet of onbereikbaar bent of niet snel genoeg kan opnemen, komt de beller op je voicemail terecht. Je mailbox kan zo snel vol geraken. Dat is vervelend voor jou én je contactpersoon. Persoonlijker en klantvriendelijker is een automatische doorschakeling naar het algemene nummer van je dienst. Zo kan er steeds iemand de beller te woord staan. Vergelijk het met het doorschakelplan van je vaste lijn, maar dan voor je smartphone. Je kan het zo instellen dat er enkel in bepaalde gevallen doorgeschakeld wordt.

Bespreek dit eerst met jouw leidinggevende!

Hoe

1. Oproepen doorschakelen zonder dat je gsm rinkelt

Telkens als je de onmiddellijke doorschakeling activeert, deactiveert of heractiveert, hoor je een snel onderbroken toon als bevestiging.

 • Activeren
  Typ *21*Telefoonnummer# en druk op de beltoets. In de plaats van Telefoonnummer vul je het nummer in waarnaar je jouw oproepen wilt doorschakelen, bijvoorbeeld *21*+32475151516# als je wilt doorschakelen naar voicemail.

 • Deactiveren
  Typ #21# en druk op de beltoets.

 • Heractiveren
  Typ *21# en druk op de beltoets om de doorschakeling naar het laatst gebruikte nummer te heractiveren.

2. Oproepen doorschakelen bij geen antwoord

 • Activeren
  Typ *61*Telefoonnummer# en druk op de beltoets. In de plaats van Telefoonnummer vul je het nummer in waarnaar je jouw oproepen wilt doorschakelen, bijvoorbeeld *61*+32475151516# als je wilt doorschakelen naar voicemail.

 • Deactiveren
  Typ #61# en druk op de beltoets.

 • Heractiveren
  Typ *61# en druk op de beltoets om de doorschakeling naar het laatst gebruikte nummer te heractiveren.

3. Oproepen doorschakelen als uw lijn bezet is

 • Activeren
  Typ *67*Telefoonnummer# en druk op de beltoets. In de plaats van Telefoonnummer vul je het nummer in waarnaar je jouw oproepen wilt doorschakelen, bijvoorbeeld *67*+32475151516# als je wilt doorschakelen naar voicemail.

 • Deactiveren
  Typ #67# en druk op de beltoets.

 • Heractiveren
  Typ *67# en druk op de beltoets om de doorschakeling naar het laatst gebruikte nummer te heractiveren.

4. Oproepen doorschakelen bij onbereikbaarheid

Deze optie kun jeop voorhand activeren om oproepen door te schakelen wanneer jouw mobiele telefoon uitgeschakeld is of wanneer er geen netwerk beschikbaar is.

 • Activeren
  Typ *62*Telefoonnummer# en druk op de beltoets. In de plaats van Telefoonnummer vul je het nummer in waarnaar je jouw oproepen wilt doorschakelen, bijvoorbeeld *62*+32475151516# als je wilt doorschakelen naar voicemail.

 • Deactiveren
  Typ #62# en druk op de beltoets.

 • Heractiveren
  Typ *62# en druk op de beltoets om de doorschakeling naar het laatst gebruikte nummer te heractiveren.

Welke doorschakelingen heb ik nodig?

Heb je een apart gsm-nummer voor het werk? Dan volstaat het om de doorschakeling één keer in te stellen (let er bij een dual sim wel op dat je voor je doorschakeling je werk sim selecteert). Gebruik 2.'doorschakelen bij geen antwoord' + 3.'doorschakelen als uw lijn bezet is' + 4.'doorschakelen bij onbereikbaarheid'. Tijdens je verlof kan je je smartphone gewoon uitzetten waarmee 4. actief wordt, ofwel 1. activeren als je je toestel aan laat staan. Weet wel dat, wanneer je je smartphone uitschakelt, er geen afwezigheidsberichten in WhatsApp Business verstuurd zullen worden.

Geen apart gsm-nummer voor het werk? Dan is doorschakeling 2. en 3. voldoende. Vergeet je doorschakelingen niet te deactiveren na je (tele)werkdag.

Tip: Voeg voor je gemak de doorschakelingen toe als contact in je telefoonboek en zet ze bij je favorieten, op die manier moet je alles niet telkens opnieuw intikken.

Hoe zie je welke doorschakeling actief is?

 1. Open je telefoon app en tik op ⋮

 2. Selecteer 'Instellingen'

 3. Selecteer 'Oproepinstellingen' of 'Gespreksaccounts'

 4. Kies de juiste simkaart als je dual sim gebruikt

 5. Selecteer 'Oproep doorschakelen'

 6. Hier vind je een overzicht van je doorschakelingen. 0475151525 is je voicemail.