Zoekwidget

Wat?

Iedereen met een android telefoon kent 'm wel, de zoekwidget van Google. Ben je hem liever kwijt dan rijk? Of vind je het een handige aanvulling van je startscherm?

Wat kan je daar trouwens mee, met die zoekwidget?

Als je niet meer zeker weet wat een widget is, dan moet je misschien even naar deze pagina gaan: Widgets

De Google zoekwidget staat vaak standaard op het startscherm van android toestellen. Heb je de zoekwidget niet en wil je 'm graag toevoegen? Je vind de Google zoekwidget in je widgetmenu onder 'Google'.

Hoe?

Wat kan je nu aanvangen met die zoekwidget?

Zoeken

  1. Met een tik op de widget kan je snelle opzoekingen doen op het internet

  2. Je kan met de zoekwidget ook zoeken naar een app op je toestel; dat vind ik persoonlijk de handigste functie van de zoekwidget

Praten

Wanneer je op het microfoontje tikt kan je praten met de Google Assistent

Zoeken naar apps met zoekwidget

Tweaken

Uiterlijk

Vind je je zoekwidget niet zo mooi? Dan kan je het uitzicht van de widget een beetje aanpassen zodat ie perfect past bij je achtergrond. Hoe je je zoekwidget aanpast lees je hier.

Locatie

De meest praktische plek voor de zoekbalk is onder je Dock, daar plaatst Google de zoekwidget ook zelf bij zijn Pixel telefoons. Sommige standaard Launchers van andere fabrikanten laten het echter niet toe om de zoekwidget onder je dock te plaatsen. Gelukkig heb je bij een android toestel de mogelijkheid om een andere launcher te installeren, bijvoorbeeld Nova Launcher

Google app

Via de zoekwidget heb je ook toegang tot de Google-app

Zoekwidget onder Dock