Microsoft Launcher

Wat?

De meeste smartphonefabrikanten maken hun eigen versie van android, maar de keuzes van de fabrikant zijn misschien niet de keuzes die jij wil maken. Gelukkig kan je met een android toestel het heft in eigen handen nemen door een andere Launcher te installeren.

Hoe?

Installatie

Microsoft Launcher is volledig gratis en kan je hier downloaden voor je android smartphone.

Na installatie zal je de vraag krijgen om Microsoft Launcher als standaard in te stellen. Tik op OK. Heb je de vraag niet gekregen, of wil je dit opnieuw aanpassen, ga dan in het instellingenmenu van je smartphone naar 'Apps', 'Standaard apps' en selecteer hier je launcher app.

Launcher instellen

Instellen

Ga naar de launcher-instellingen door je vinger even op een lege plek op je startscherm te houden, door je vingers naar binnen te knijpen, of door op je Dock omhoog te vegen en op het tandwieltje te tikken.

Hier kan je Microsoft launcher naar wens aanpassen.

Instellingenmenu Microsoft Launcher

Penbewegingen

Onder 'Penbewegingen' (vreemde naamkeuze) kan je bijvoorbeeld enkele acties aan gebaren koppelen.


Acties bij gebaren

Applicatielade

Je kan de apps in je Applicatielade in mappen steken, dat is overzichtelijk als je veel apps hebt. Selecteer hiervoor een aantal apps in je lade en voeg ze toe aan een map. Wil je later nog meer apps aan die map toevoegen, open dan de map, tik op … en kies 'Apps kiezen'


Mappen in Applicatielade

Feed

Veeg je op je startscherm naar rechts, dan kom je in je 'feed'. Hier vind je je overzicht (kaarten en widgets), nieuws (aan persoonlijke voorkeur aangepast) en je tijdlijn (je activiteitengeschiedenis). Je kan vanuit je feed bijvoorbeeld taken aanmaken die je op pc terugvindt bij Microsoft To Do, en ook Plaknotities aanmaken die je op je computerscherm kan 'plakken'.

Feed

Gezinsgroep

Via Microsoft Launcher kan je ook gezinsfuncties gebruiken, vergelijkbaar met de Gezinsgroep op android.


Gezin