Dual sim

Wat?

Een Dual SIM-telefoon is een telefoon waar 2 simkaarten tegelijk in kunnen. Dit wordt meestal gebruikt door mensen die 1 smartphone combineren voor privé - en professioneel gebruik.

De meeste smartphones hebben dual standby, wat wil zeggen dat beide simkaarten bereikbaar zijn zolang ze niet actief gebruikt worden. Ben je met 1 simkaart aan het bellen, sms'en of surfen, dan zal je andere simkaart niet bereikbaar zijn.

Hoe?

Simkaart plaatsen

Raadpleeg de handleiding van je smartphone over het plaatsen van je simkaarten.

Heb je een e-sim? Open de Instellingen op je telefoon en ga naar 'Netwerk en internet'. Tik bij 'Mobiel netwerk' op '+' en tik op 'In plaats daarvan een simkaart downloaden?'

Voorkeuren voor data, gesprekken en sms'jes instellen

Open de instellingen van je telefoon en tik op 'Netwerk en internet Mobiel netwerk. Tik vervolgens op je netwerken om voorkeuren voor gesprekken , data en sms'jes in te stellen. Je kan een SIM standaard toewijzen voor DATA, gesprekken of SMS'jes, of je kan instellen dat je altijd de vraag krijgt om een SIM te selecteren.

Geef je simkaarten bij voorkeur een naam, bijvoorbeeld 'privé' en 'werk'. De naam wijzigen doe je in je instellingen menu, 'sim en netwerk'.

SIM uitschakelen tijdens verlof/afwezigheid

In het weekend of tijdens je verlof kan je je werk sim uitzetten via je instellingen. Denk er wel aan om je voicemail in te stellen en/of je nummer door te schakelen: Oproepen doorschakelen. Dit schakelt echter niet WhatsApp en andere internet gerelateerde apps uit. Voor die werkgerelateerde apps zal je dus de meldingsgeluiden moeten uitschakelen indien je niet gestoord wil worden - of je kan een Shelter - werk profiel aanmaken.

Vergeet niet om een automatisch afwezigheidsbericht in te stellen (dat is mogelijk met WhatsApp Business en op je Facebookpagina).

Een alternatief voor het handmatig uitschakelen van je werk-sim en sociale media-meldingen is ChronoProf. Met deze app kun je alle meldingen van jouw werk-sim automatisch op 'stil' zetten na je werktijd. De sim wordt dus niet uitgeschakeld, enkel gedempt. Download de app via de weblink en niet via de Playstore voor de beste functionaliteit.

SIM selectie

Heb je een SIM standaard toegewezen voor oproepen, maar wil je bepaalde contacten toch met de andere SIM bellen? Dan kan je een app als Dual Sim Selector gebruiken.