Camera

Wat?

Naast een behoorlijk krachtige computer is je smartphone ook een fototoestel én videocamera.

Hoe?

Opslag van je foto's

Je foto's en video's worden onbeperkt gratis opgeslagen in Google Foto's op hoge kwaliteit (niet in originele kwaliteit, check je instellingen bij Google Foto's).

Slimme camera

Je camera kan meer dan enkel foto's/video's maken. Bij de meeste smartphones kan je rechtstreeks Google Lens openen, de slimme camera van Google.

Aan de slag

Google legt uit hoe je aan de slag kan met foto's en met video's op de Pixel -telefoon. De instellingen op jouw android smartphone zijn misschien een beetje anders, maar de meeste fabrikanten volgen Google min of meer.

Regel van derden

Om mooie foto's te maken kan je de regel van derden gebruiken. In het instellingenmenu kan je een rastertype selecteren. Kies hier 'optimale verhouding'.

Video's monteren

Wil je zelf een filmpje in elkaar steken? Dan kan je aan de slag met (gratis) software. Zelf gebruik ik Kinemaster. Bij de gratis versie heb je een klein watermerk op je video's staan.

Heb je een iOS toestel, dan kan je ook iMovie gebruiken.

Tip:

  • Wil je een filmpje maken, schrijf dan eerst kort een verhaallijn uit (begin - midden - einde)

  • maak optimaal gebruik van je smartphone om vanuit verschillend perspectief te filmen (bvb. door je smartphone in een kast, op tafel of op de grond te leggen voor een shot.)

  • Zoom best niet in, maar ga dichter bij je object staan voor close-ups

  • Film in landschapsmodus (horizontaal)

  • Om muziek te vinden kan je zoeken in Free Music Archive of, voor privé gebruik, kan je muziek downloaden op je android toestel via NewPipe.