Sesame shortcuts

Wat?

Met Sesame Shortcuts heb je heel snel toegang tot zowat alles op je smartphone: Contacten, Apps, Google Maps, Waze, vertalen, Google search (of een andere zoek engine), Spotify, je Klantenkaarten... Naast de reeds aanwezige shortcuts, kun je er zelf ook zoveel bijmaken als je wil (bijvoorbeel naar een gesprek met Google Translate Ndl/Turks, je favoriete serie op Netflix, etc). Na 14 dagen proef zal je gevraagd worden om te betalen voor de app, maar dat is niet verplicht, je kan de app gewoon gratis blijven gebruiken als je dat wil (ik heb betaald, om de ontwikkelaars te steunen 😉).

Hoe?

Sesame is geïntegreerd in de app zoeker van Nova Launcher. Als je Nova gebruikt activeer je dit door naar het instellingenmenu te gaan (lege plek op je startscherm vasthouden en dan 'instellingen') en op Sesame integratie te tikken. Daarna moet je het installatie proces doorlopen, en alle gevraagde machtigingen geven. Om Sesame te gebruiken is het makkelijk als je 'app zoeken' toewijst aan je startknop. Maak je gebruik van navigatiegebaren, dan vind ik het handiger om de zoekwidget toe te voegen aan je startscherm.

Gebruik je Nova Launcher niet, dan download je de app gewoon rechtstreeks via de playstore.

In het instellingenmenu van Sesame kan je alles naar wens instellen, extra shortcuts maken en ook een back-up maken van jouw settings.

Sesame zoekwidget onder Dock