Google Keep

Wat?

Google Keep is een uitgebreide notitie app die je zowel op smartphone als op pc kan gebruiken.

Hoe?

Download de android of iOS app.

Op smartphone

Nadat je de app op smartphone gedownload hebt kun je 'm meteen gebruiken.

Widget

Google Keep heeft een handige widget die je op één van je startschermen kan zetten, ik plaatste 'm onder de exchange taken widget van Nine.

Ik gebruik de snelnotitie widget, maar je kan ook de volledige widget gebruiken.

Met de widget kan je snel ideeën noteren, een lijstje beginnen, iets tekenen, een spraakbericht opnemen (dit wordt ook omgezet in tekst!) of een foto nemen om later te bekijken/bewerken/door te sturen/af te drukken. Je kan een herinnering toevoegen aan je notities op tijd of locatie, de notities indelen met labels/kleuren etc.

Snelnotitie widget

Op PC

Alles wat je op je smartphone noteert kun je ook bekijken/aanpassen op je pc want het wordt allemaal opgeslagen in de Cloud. Hiervoor log je in met je Werk Google Account in je Google Chrome browser. Google Keep vind je als je op Google Apps klikt en een beetje naar beneden scrolt.

Google Apps

1 smartphone werk/privé?

Heb je zoals ik 1 smartphone voor werk én privé? Je kan Google Keep met 2 Google accounts gebruiken en voor elk account een aparte widget aanmaken. Zorg dat je een Werk Google Account hebt en dat dit is toegevoegd op je smartphone. Voeg vervolgens de widget van Google Keep toe aan een van je startschermen. Je zal gevraagd worden om het Google account te selecteren waarvoor je de widget wilt gebruiken.