Onbeperkte cloudopslag

Wat?

De foto's die je maakt met je android smartphone worden standaard op je toestel opgeslagen. Wanneer je de Google Foto's app gebruikt, dan zullen al je foto's ook in de cloud worden gezet.

Standaard zal Google je foto's in originele kwaliteit uploaden naar je cloud. Elke foto die je maakt knibbelt op die manier aan de 15 gigabyte gratis opslag van Google Drive die je van Google krijgt. Wanneer je je toestel ook privé gebruikt en vaak foto's neemt, dan zal je gratis opslag snel op zijn.

Google rekent erop dat je de uploadgrootte van je foto's niet aanpast. Ze bieden namelijk abonnementen aan voor meer opslagruimte: https://one.google.com/about. Je moet deze instelling opnieuw aanpassen wanneer je inlogt op je Google account met een nieuw toestel, want je uploadgrootte wordt dan terug op de standaardinstelling gezet.

Surf eens naar https://one.google.com/storage op een toestel waarmee je bent ingelogd op je Google account (pc, smartphone, tablet). Je krijgt dan dit te zien:

  • Google drive: documenten, presentaties, filmpjes,... kortom alle bestanden die je in je Google Drive plaatst

  • Gmail: ook je e-mails nemen plaats in op je Google Drive. Je exchange account valt hier niet onder

  • Google Foto's: wanneer je je uploadgrootte niet hebt aangepast zal dit hier ook meegerekend worden

Hoe?

Let op: Vanaf 1 juni 2021 stopt Google met het aanbieden van gratis onbeperkte opslag. Enkel mensen met een Pixel smartphone zullen hier dan nog van kunnen genieten.

  • Open Google Foto's op je smartphone

  • Tik op ≡

  • Tik op 'Instellingen'

  • Tik op 'Back-up en synchronisatie'

  • Zorg dat 'Uploadgrootte' op 'Hoge kwaliteit' staat. Deze kwaliteit is zeker voldoende, zelf merk ik geen verschil

Tip: tik ook geregeld eens op 'Ruimte vrijmaken', dit zorgt ervoor dat de foto's waarvan al een back-up gemaakt is van je toestel verwijderd worden. Doe je dat niet, dan zal de opslag van je toestel ook snel volgeraken.

Instellingen Google Foto's

Back-up en synchronisatie

Hoge kwaliteit = gratis opslag t/m 1/6/2021