Google Foto's

Wat?

Google Foto's is de fotogalerij-app van Google. Heb je een android smartphone? Dan staat deze app standaard op je toestel geïnstalleerd.

Bij een Google account krijg je gratis Onbeperkte cloudopslag voor je foto's, op voorwaarde dat je dit hebt ingesteld. Dit stopt evenwel op 1 juni 2021, tenzij je een Pixel smartphone hebt.

Hoe?

Staat de app niet op je apparaat? Dan kan je hem hier downloaden voor android en iOS.

Activeren

Vooraleer je foto's worden opgeslagen in Google Foto's moet je deze dienst eerst activeren. Klik daarvoor op de Google Foto's app en volg de stappen.

Ruimte vrijmaken

Heb je al heel wat foto's genomen en video's gemaakt met je smartphonecamera? Vergeet dan ook niet om je apparaat regelmatig eens leeg te maken. Wis de foto's niet zelf van je apparaat, want dan loop je het risico foto's te verwijderen waarvan nog geen back-up is gemaakt. Om je apparaat leeg te maken open je Google Foto's, klik op je profielfoto rechts bovenaan en kies 'Ruimte vrijmaken'. Je kan ook ruimte vrij maken met behulp van Files .

Overal beschikbaar

Je kan je foto's en filmpjes op elk apparaat bekijken waarop je met je Google account bent ingelogd, dus ook op je pc.

Delen

Google Foto's is de aangewezen app voor het delen van foto's, de kwaliteit van de foto's blijft hiermee bewaard. Je kan hele albums snel en praktisch delen. De ontvanger kan, indien gewenst, vervolgens alle foto's toevoegen aan zijn/haar eigen Google Foto bibliotheek door op het wolkje te tikken.

Wil je automatisch foto's ontvangen die je partner maakt en vice versa, dan kan je je 'fotobibliotheek delen met partner'. Je kan selecteren om alles te delen, of enkel bepaalde gezichtsgroepen of foto's van een bepaalde datum.