Google Berichten

Wat?

Met Google Berichten kon je tot voor kort enkel sms'jes en mms'jes versturen. Dit is niet meer van deze tijd. Voor een mms betaal je trouwens € 0,5, let dus goed op met het versturen van foto's of stickers via je berichten app! Sinds de opkomst van instant messaging apps als WhatsApp en Signal heeft de sms (en zeker mms) veel van zijn glans verloren.

Google wil de concurrentie aangaan met diensten als WhatsApp door een service aan te bieden, vergelijkbaar met iMessage, via het RCS protocol en rekende hierbij op de goodwill van de providers voor de implementering. Dit laatste liet een hele tijd op zich wachten. In november '19 ging Orange ermee van start, en sinds augustus '20 biedt ook Proximus dit aan (dit wordt in de loop van augustus en september uitgerold).

Deze chatberichten via RCS zijn momenteel nog niet beveiligd met End-to-End Encryptie zoals WhatsApp en Signal (ook bij iMessage kan je kiezen voor encryptie), maar Google is hiermee bezig.

Hoe?

Momenteel werkt de chatfunctie enkel via de originele berichten app van Google, maar Samsung werkt ook aan de implementering binnen haar berichten app. De Google Berichten app download je hier.

  1. Open Google berichten en tik op ⁝

  2. Kies 'Instellingen'

  3. Tik op 'Chatfuncties' en schakel dit in

Lukt het je niet om de chatfunctie in te schakelen? Kijk even na of jouw provider dit wel aanbiedt. Zo ja, doorloop dan even deze stappen.

Zodra de functie geactiveerd is kan je chatten met contactpersonen waarbij deze functie ook actief staat. In de balk waar je een bericht typt staat dan 'Chatbericht' in plaats van 'Sms'.

Sinds android 11 kan je via Google Berichten chatten met bubbels.

Via PC

Je kan Google Berichten (zowel sms als chat) ook gebruiken via je webbrowser op PC. Surf daarvoor naar https://messages.google.com/