Google-app

Wat?

In de Google app vind je 'Discover': dat is het laatste nieuws uit jouw interessegebied(en); 'Updates': jouw dag-/week-/maandoverzicht; 'Collecties': een overzicht van jouw favoriete pagina's, je kookboek, je favoriete plekken, waar je (ooit) naartoe wil gaan én je favoriete afbeeldingen.

Hoe?

De Google app staat normaal gezien al op je android toestel. Indien niet dan kan je hem hier downloaden voor android, en hier voor iOS.

Hoe open je de app?

De makkelijkste manier om de app te openen is via de Zoekwidget: tik op de widget en dan links bovenaan op de G van Google.

Installeren

Je kan natuurlijk ook de app openen vanuit je Applicatielade.

Discover

Discover heb je automatisch op je smartphone als je Pixel Launcher gebruikt. Gebruik je Nova Launcher, dan kan je de Nova Google Companion te installeren.

Updates

Dit tabblad vind je ook in de Google Assistent, dit noemen ze ook wel 'Snapshot'

Collecties

Dit vind ik persoonlijk het nuttigste tabblad in de Google-App. Favoriete pagina's gebruik ik veelvuldig in de plaats van aparte apps voor toepassingen die ik niet dagelijks nodig heb, bijvoorbeeld zoals IMDB of Goodreads.

Je kan een pagina aan je collecties toevoegen door ernaar te zoeken via 'Zoeken' (of de Zoekwidget) en op het vlaggetje bovenaan te tikken.

Mijn kookboek is ook wel handig om recepten in op te slaan. Recepten opslaan kan je enkel met een slimme display of slimme speaker. Meer info over koken met de Google Assistent vind je hier.

Je favoriete plaatsen en waar je heen wil sla je op via Google Maps. Je favoriete afbeeldingen zoek je via 'Zoeken' of de Zoekwidget in het tabblad 'Afbeeldingen' en sla je ook op via het vlaggetje.