Google Drive

Wat?

Google Drive is de cloudopslag van Google. Je hebt 15 gigabyte gratis opslag ter beschikking. Dat is normaal gezien ruim voldoende. Je foto’s kan je onbeperkt opslaan in Google Foto’s, die moet je dus niet op je Drive zetten en vanaf november '18 telt je back-up van WhatsApp ook niet meer mee voor het quotum. Gmail maakt wel gebruik van deze 15 gigabyte gratis opslagruimte, dus als je heel vaak zware bestanden via mail ontvangt zal je je mailbox om de zoveel jaar eens moeten opkuisen.

Hoe?

Op smartphone

De app 'Google Drive' staat misschien al geïnstalleerd op je android smartphone.

Je kan zelf mapjes aanmaken om het wat overzichtelijk te houden, net zoals op de harde schijf van je PC.

Je Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren en andere Google clouddiensten worden automatisch opgeslagen in je Google Drive.

Op PC

Google Drive is ook beschikbaar op je pc. Hiervoor moet je enkel inloggen met je Google account in je Chrome browser en rechts bovenaan op Google Apps klikken. Daar zie je het icoontje voor 'Drive'.

Je kan Google Drive vergelijken met een usb-stick die je altijd bij je hebt en overal kan gebruiken.

Tips:

  • Je kan vanuit de Google Drive app op je smartphone documenten scannen, opslaan als PDF en delen:
    Je gescande document wordt als pdf opgeslagen in Drive en je kan het terugvinden met de zoekfunctie voor tekst en afbeeldingen.

  • Je kan automatisch een backup laten maken van een map op je pc naar de cloud, zo raak je je belangrijke informatie niet kwijt als je computer crasht en kun je overal aan je gegevens