CoronAlert

Wat?

Coronalert is een gratis app die helpt om de verspreiding van corona te vertragen.

Hoe?

 1. Download de app voor iOS of android op https://coronalert.be/nl/

 2. Start de app en geef je akkoord voor de nodige machtigingen (zonder zal de app niet correct kunnen functioneren)

 3. Zorg dat bluetooth en locatie-instellingen ingeschakeld zijn en blijven (geen paniek, het systeem scant enkel op bluetoothsignalen, je locatie wordt niet verzameld of bijgehouden)

 4. Klaar!

Tips&tricks

 • Hoe werkt het?

 • Wanneer je je laat testen op Covid-19, kan je een referentiecode van je Coronalert-app meegeven, zodat je automatisch een melding krijgt met je testresultaat. Je hebt een code van 17 cijfers nodig, die je krijgt in de app via ‘Ontvang je testresultaat’. Belangrijk, je moet deze optie activeren vóór de registratie en de afname van de test.

  Wanneer je een PCR activatiecode krijgt van de overheid (via het contactcenter of automatisch na terugkeer uit een rode zone in het buitenland) vul je de testcode in via dit formulier.

  Tikte je er per ongeluk (of zoals ik uit nieuwsgierigheid) op? Geen nood, je kan dit terug verwijderen, tik daarvoor op 'Test verwijderen'.

 • Melding met positief testresultaat ontvangen?
  Waarschuw dan de anderen! Dankzij Coronalert ben je meteen op de hoogte, wanneer het labo je testresultaat bekendmaakt.
  Is de test negatief? Volg het verdere advies over de quarantaine. Voel je je ziek? Contacteer dan je huisarts.
  Is je test positief? Je bent besmet en daarom moet je minstens 7 dagen thuis in isolatie blijven. Verlaat je huis niet tot de symptomen voorbij zijn. Het is nu erg belangrijk dat je zo snel mogelijk de anderen beschermt. Dit kun je doen via de app. Bij het testresultaat krijg je éénmalig de vraag om je willekeurige codes te delen, voor de dagen wanneer je besmettelijk was. App-gebruikers met wie je in nauw contact kwam, krijgen dan een anonieme waarschuwing. Ze weten nooit dat het van jou komt.

 • De instelling voor blootstellingsmeldingen vind je terug onder Instellingen > Google

FAQ

 • Komt mijn privacy niet in het gedrang?
  Nee, je privacy is verzekerd.