GAL - Global Adress List

Wat?

Naast de zichtbare contactpersonen in je telefoonboek (zie ook Outlook contactpersonen), heb je toegang tot alle telefoonnummers en e-mailadressen van je werk.

Hoe?

Android

Je hebt toegang tot de GAL op voorwaarde dat je je werkmail hebt toegevoegd via Gmail, Nine of de standaard email-app van je smartphone.

Telefonisch

Voor een telefonische oproep open je gewoon je telefoonapp, tik op het vergrootglas en begin de naam te typen van de persoon die je wil contacteren. Als je vervolgens het gevonden contact aantikt verschijnt ook het e-mailadres.

De synchronisatie van je werk mail/agenda/contacten moet hiervoor niet aanstaan, je kan dit dus ook gebruiken op je persoonlijke smartphone als je geen smartphone voor het werk gebruikt.

E-mail

Voor het sturen van een e-mail open je je e-mail app en begin je de naam te typen van de bestemmeling bij 'Aan', alle contacten die aan die hieraan voldoen zullen dan verschijnen.

Agenda

Voor het uitnodigen van mensen voor een vergadering tik je op 'Mensen uitnodigen' en begin je de naam te typen.

Let op: De synchronisatie van je werk mail en agenda moet hiervoor wel aanstaan!

iPhone

  1. Open je telefoonapp en tik op 'Groepen'

  2. Klik op 'Exchange globale adreslijst'

  3. Hier kan je zoeken naar je collega's

Opmerking: Vanuit de standaard e-mail app op je smartphone kan je hetzelfde doen als hierboven beschreven. Als je een nieuwe e-mail opstelt kan je in het vak 'Aan' op de ㊉ tikken, waarna je voor 'Groepen' kan kiezen en 'Exchange globale adreslijst' kan aanduiden.

Contactpersonen via Bing

Je hebt ook toegang tot alle contactpersonen van je werk via Bing

Instant Messaging

Wanneer je je contactpersoon uit de GAL een IM (bvb WhatsApp, Signal, Telegram) wilt sturen zal je hem/haar ofwel eerst moeten toevoegen aan je contacten, ofwel via Easy Message.